Kategóriák
Egyéb kategória

Túrókrémes paprika

Egyik volt munkahelyem büféjében lehetett kapni a “vitaminkrémes szendvicset”. Ez a hangzatos név nem túl sok vitamint jelentett, de a sonkás zsömlénél egészen biztosan többet.
Az ilyesfajta mindenfélét-mindenfélével összekeverek krémek általában jól szoktak sikerülni, de szinte mindig megismételhetetlenek, mert mindig csak az kerül bele, ami éppen van otthon, és abból is csak a maradékok. Ez a krém viszont más volt, mert mindenki imádta, szinte csak ezt voltunk hajlandóak megenni. Akkora kedvenc volt, hogy amikor a büfé tulajdonosváltáson ment keresztül, hetekig teszteltük az új büfés vitaminkrémjét, mire mindenki rábólintott, hogy igen, ez már valami hasonló. Én pedig most tettem bele egy kevés hagymalekvárt, ami annyira feldobta, hogy érdemesnek találtatott a gasztroblogon való megosztásra.
Én is gyakran készítem reggelire, de az arányokban még mindig nem vagyok biztos. Minden esetre, aki szereti a túrót, és a főtt tojást, de már unja a körözöttet, vagy a zsidótojást, az próbálja ki ezt, nem fog csalódni.
Hozzávalók:
15 dkg túró
3 főtt tojás
3 ek majonéz (néha 6 kanál 🙂
1 kaliforniai paprika (vagy pritamin, esetleg kápia)
3 csemegeuborka
só, bors
1 csokor petrezselyem
2 szál újhagyma
6 ek hagymalekvár
A tojást villával összetöröm, hozzá keverem a túrót, az apróra vágott zöldségeket, és a majonézt is. Sózom, borsozom, majd félbevágott piroshúsú paprikákba töltöm, a tetejére pedig mindegyik teszek egy kiskanálnyi hagymalekvárt.

5 hozzászólás a(z) “Túrókrémes paprika” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?