Kategóriák
Egyéb kategória

UNICUM RECEPT

Talán nem is telik el nap úgy, hogy valaki ne tévedne az oldalamra az „Unicum recept” kereső szóval. Van egy rossz hírem: nem tudom. Senki sem tudja, mert titkos. De ha tudnám se lenne érdemes otthon próbálkozni vele, ugyanis ez a remek több, mint negyven féle gyógynövényből készül, már több, mint kétszáz éve ugyanúgy. (Ezért nem is értem azokat a gyenge utánzatokat, amik mindenféle keserűk néven kaphatóak, az ízük pocsék, tele vannak cukorral, mégis megveszik az emberek.)A gyógynövények egy részét harminc napig áztatják, a másik részét párolják. Ezek után legalább hat hónapig érlelik tölgyfahordóban. Bár az Unicum a gyomorkeserűk kategoriájába tartozik, egyszerre aperitif és digestiv, vagyis étkezés előtt étvágygerjesztőként fogyasztható, utána pedig az emésztés serkentésére.
Most a fotó kedvéért előszedtem a bűvös zöld üveget a fagyasztóból, de teszem is vissza, mert ebben a melegben csak valami fröccs szerűt kívánok, azt is 1dl bor, 4dl szóda arányban. De el fog jönni még az Unicum ideje is.
Mellesleg nem győzőm hangsúlyozni, hogy nem sértődnék meg, ha valaki megajándékozna egy öt literes Unicummal 🙂 Ha már ez a második postom a ZWACK családról!

Dr. Zwack, das ist ein Unicum!

7 hozzászólás a(z) “UNICUM RECEPT” című bejegyzéshez

Csak hogy valami negatív is legyen itt, elnevettem magam amikor az irományod olvastam. Digestiv, vagyis étvágygerjesztőként fogyasztható. Milyen igaz. Egyszer volt szerencsém unikumot inni, és utána valóban két pofára tömtem magamba az ételt, de csak azért hogy elvegye az unikum ízét… – lehet megkövezni 🙂

Vélemény, hozzászólás?