Kategóriák
Egyéb kategória

Vasárnapi gyors

Tudom, hogy a legtöbb családnál vasárnaponként nagy ebédet rendeznek, de nálunk ez először is ez szombaton esedékes, másrészt tegnap olyan csodálatos idő volt, hogy nem tudtam itthon maradni. Talán jó lett volna a szabadban főzni, de most valahogy sétálni volt kedvem.
A lényeg, hogy 3 körül, amikor hazaértünk, annyira éhesek voltunk, hogy a vasszöget is megettük volna, ha lett volna itthon. Gombával töltött csirkemellet terveztem, hagymaszószban, de az igencsak időigényes ebéd, maradt egy gyors serpenyős csirke. 25 perc alatt készült el, 3 perc alatt, serpenyőből, állva, a konyhapult mellett faltuk fel.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell filé
1 nagy fej “főzőhagyma”
4 paradicsom
15 dkg apró csiperke
20 dkg mozarella
1 dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
majoránna
rozmaring
só, bors
olívaolaj
Felforrósítottam a serpenyőt, olajat öntöttem bele, majd beletettem a félbevágott csirkemellet. Sóztam, borsoztam, megsütöttem mindkét oldalát 3-3 perc alatt. Rászórtam a karikára vágott hagymát, egy kicsit azt is megpároltam. Beletettem a gombákat (szeretem az apró csiperkét, mert nem kell felszeletelni, egyben lehet hagyni, és nagyon finom, erős gomba íze marad, most is csak két szemet kellett félbevágni), és szépen elrendeztem körülötte a paradicsomszeleteket. A mozarallát is rászeleteltem, elkentem a tetején a szétnyomott fokhagymát, megszórtam a fűszerekkel, aláöntöttem a bort, és alacsony lángon pároltam még 10 percig. A végén serpenyőstől betoltam a grill alá öt percre, hogy kicsit megbarnuljon a teteje.

2 hozzászólás a(z) “Vasárnapi gyors” című bejegyzéshez

Mi is nagysietve csináltuk meg mindenki nagy megelégedésére 🙂 Korábban félretettem a receptet, és mivel most sietni kellett eszembe jutott, hogy ez pont jó lesz. A bor mondjuk kimaradt, mert arra nem emlékeztem, de amúgy remek volt 🙂

Vélemény, hozzászólás?