Kategóriák
Egyéb kategória

Végre egy gasztroblogger film

Meryl Streep és Amy Adams főszereplésével kerül a mozikba az első amerikai sztárblogger, vagy bloggersztár(?) könyvéből forgatott film, a Julie és Julia.
Julie Powel attól vált híressé, hogy gondolt egyet, és amerikaiként végigfőzte Julia Child, Mastering the Art of French cooking című könyvét, és ezt blogolta is.
A könyv itthon is megjelent, olvastam is, de nekem eléggé döcögősre sikeredett. Nem tudom, hogy a stílus nem jött be annyira, vagy a fordítás nem sikeredett, de nem az a könyv volt, amit egy nap alatt kivégeztem. Inkább az a fajta, amire minden nap figyelmeztetnem kell magam, hogy ne kezdjek másikba.

Ennek ellenére a filmtől sokat várok, talán Meryl Streep miatt. Már az első mondta is zseniális a trailerben! Komolyan nagyon várom! 🙂
Imádni fogjuk!

20 hozzászólás a(z) “Végre egy gasztroblogger film” című bejegyzéshez

Itt már adják csütörtök óta, most jöttem épp a moziból. Nagyon jó film! Főleg gasztroblogosoknak és párjaiknak 😉 Érdemes előtte "Az ördög Pradát visel" című filmet megnézni, úgy még poénosabb 😉 No meg persze nem árt, ha hallott már az ember Julia Childról – bár a filmben szerintem eleget mesélnek a jelentőségéről az usa-beli háziasszonyok számára, szóval előismeret nélkül is megnézhető. Meryl Streep nagyon bájosan és elbűvölően alakítja Julia Childot 😉 Amúgy Julia Child életét fonja össze a film Julie Powell 1 évével, amikor megfőzte Julia Child alapművének összes receptjét. A Julie-vonal nagyon ismerős lesz sok gasztroblogos számára 😉

a könyv magyar változatának a borítója egyszerűen dráma. a fordítás is elég béna. én olvastam anno eredetiben a blogot, az viszont nagyon szórakoztató. A filmet szerintem az fogja élvezni igazán,akinek mond valamit a Julia Child jelenség. Amit ez a csúnya, cigihangú óriás asszony művelt, az botrányosan jó. Meryl Streep biztos zseniális benne. Reméljük, a forgalmazónak lesz annyi esze, hogy a gasztrobloggereknek szervez külön vetítést:)

Vélemény, hozzászólás?