
Annyira intenzív, fantasztikus zöldborsó íz, hogy csak felsőfokon lehet róla beszélni. Mégis krémes, habos, könnyű, más, és új. Aki teheti próbálja ki, nem fogja megbánni.
Mi csirkemell filével, és olajbogyóval ettük.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg zsenge zöldborsó
1,5 dl tejszín
0,5 dl olívaolaj
2 ek reszelt parmezán
só, bors
szerecsendió
A borsót megfőztem, leszűrtem, félre tettem belőle négy evőkanálnyit, majd a maradékot a többi hozzávalóval a turmixgépbe töltöttem. Három perc alatt teljesen krémesre turmixoltam. Leszűrtem, és a habszifonba töltöttem. Fontos leszűrni, nehogy a héjdarabok eltömítsék a szifont! Két habpatront tekertem bele, majd harminc másodpercig ráztam, hogy mindenhová jusson levegő.
Tálalásig forró vízzel töltött edényben tartottam.
Közben két fej hagymát olajon meg karamellizáltam. Ezt tettem a pohár aljára. Erre kanalaztam egy kevés egészben hagyott zöldborsót, majd óvatosan ráfújtam a habot. A tetejére pirított fenyőmagot szórtam, és azonnal tálaltam.

11 hozzászólás a(z) “Zöldborsóhab” című bejegyzéshez
Köszi Dorka, töröltem. Soha nem szoktam ilyeneke kattintani, de a …. anyjukat, akik ilyeneket spammelnek!!!!!
Biztosan sikerülni fog, ahogy a receptjeidet olvasom, amiket néha felteszel!
Eszter, ide ne kattints itt fölöttem!!! Vírus!!!
nekem nagyon bejön ez a borsóhab.. Megpróbálom elkápráztatni vele anyósomat.. csak sikerüljön egyszer végre..
Mi a baj a recepttel? Csak hogy ne fussak én is bele a hibába 🙂
Nekem van egy gyümölcsös verzióm, zselatinos, kép is van róla, de már hetek óta csak vázlatban van, egyszerűen nem jut időm befejezni, főleg, hogy miért nem volt teljesen jó a recept (Szakácsok könyve). De igyekszem! Még VKF! nevezés is lehet belőle.
hát ez most nem lesz a kedvencem
húúú, ez úgy néz ki, mintha a pohárba töltött tavasz lenne 😀
Nagyon zsenge volt a borsóm, és valóban egyszerűen megfőztem.
De igazad van, a blansírozás elegánsabb megoldás lett volna 🙂
Eszméletlenül néz ki:-)) Ha jól olvasom, a borsót nem blansíroztad? Mégis megmaradt ez a viszonylag üde színe??
Ez jól belepasszol a zöld menümbe, már tudom is, hogy fogom kipróbálni:-)
Minden kívánságom így teljesüljön! 🙂 Nagyon jól hangzik. Egy-két ilyen recept Eszter, és a vaterán nem 4ezer körül lesznek az árak. 🙂
Nem forralom, csak jó meleg vízben tartom. Nem robban fel, nem kell félni. 🙂
De jó! Még csak hasonlót sem hallottam soha. Nem robban fel a habszifon a melegtől?