Kategóriák
Egyéb kategória

Zöldborsóhab

A habszifonos receptek nagyon beindították a fantáziámat, és ha már tavasz van, gondoltam készítek egy friss, zsenge zöldborsóhabot. Sajnos még friss zöldborsó nem kapható, de tavalyról lapult még egy kevés a mélyhűtőmben. Nem várt finomság lett az eredmény!
Annyira intenzív, fantasztikus zöldborsó íz, hogy csak felsőfokon lehet róla beszélni. Mégis krémes, habos, könnyű, más, és új. Aki teheti próbálja ki, nem fogja megbánni.
Mi csirkemell filével, és olajbogyóval ettük.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg zsenge zöldborsó
1,5 dl tejszín
0,5 dl olívaolaj
2 ek reszelt parmezán
só, bors
szerecsendió
A borsót megfőztem, leszűrtem, félre tettem belőle négy evőkanálnyit, majd a maradékot a többi hozzávalóval a turmixgépbe töltöttem. Három perc alatt teljesen krémesre turmixoltam. Leszűrtem, és a habszifonba töltöttem. Fontos leszűrni, nehogy a héjdarabok eltömítsék a szifont! Két habpatront tekertem bele, majd harminc másodpercig ráztam, hogy mindenhová jusson levegő.
Tálalásig forró vízzel töltött edényben tartottam.
Közben két fej hagymát olajon meg karamellizáltam. Ezt tettem a pohár aljára. Erre kanalaztam egy kevés egészben hagyott zöldborsót, majd óvatosan ráfújtam a habot. A tetejére pirított fenyőmagot szórtam, és azonnal tálaltam.

11 hozzászólás a(z) “Zöldborsóhab” című bejegyzéshez

Köszi Dorka, töröltem. Soha nem szoktam ilyeneke kattintani, de a …. anyjukat, akik ilyeneket spammelnek!!!!!

Biztosan sikerülni fog, ahogy a receptjeidet olvasom, amiket néha felteszel!

Nekem van egy gyümölcsös verzióm, zselatinos, kép is van róla, de már hetek óta csak vázlatban van, egyszerűen nem jut időm befejezni, főleg, hogy miért nem volt teljesen jó a recept (Szakácsok könyve). De igyekszem! Még VKF! nevezés is lehet belőle.

Vélemény, hozzászólás?