
A receptem se éppen az évszázad találmánya, de legalább látványos, és az idősebb családtagok elájulnak tőle, hogy micsoda ötleteim vannak 🙂 Pedig dehogy!
Úgyhogy nagyon figyelem a többiek poszjait, de úgy látom az igazság a kollégiumi konyhában van Teknősleveséknél, miszerint: “Mintha annak, hogy köret, csak hús mellett lenne értelme. Ezért van az, hogy egy húsevő számára a vega ételek gyakran csak köretekből állnak. Az én pályaművem főétel, de ha lett volna mellette hús, köretnek is lehetett volna nevezni.”
Úgyhogy az én receptem is megállja a helyét főételként egy vega vacsorán, de köret is lehet, különösen illik egy nagy szaftos marha steak-hez.
Hozzávalók:
12 db kész palacsinta
40 dkg zöldborsó megfőzve
2 csokor újhagyma zöldjével együtt
2 dl tejföl
1 tojás
só, bors, szerecsendió
20 dkg füstölt Eidami
A borsót összekevertem a sajt kivételével a többi hozzávalóval. A palacsintákat egy muffinforma mélyedéseibe raktam, és megtöltöttem a borsós masszával. Tetejére reszeltem a sajtot, majd 20 perc alatt szép pirosra sütöttem a tetejét.
További köret ötleteim voltak:
Tökmagos krokett
Sült zellercsíkok mazsolával
Sült cékla
Sajtos puffancs
Gersli
Mandulás zöldségek
Mézes chilis brokkoli

8 hozzászólás a(z) “Zöldborsós palacsinta” című bejegyzéshez
Köszi, ez lett volna a következő kérdésem 🙂
Lois! : megkaptam az emiled, este bejelentkezek! 🙂
Merci: nem nagyon lehet itthon pecséttel ellátott kóser sót kapni, de a só, hasonlóan a cukorhoz, alapból kóser, még pecsét se kell rá. Nyugodtan használahtod bármelyiket! Amerikában népszerű az ún. kosher salt, de az sima egyszerű nagyszemcsés tengeri só.
Szia!
Tudnál ajánlani nekem egy helyet Pesten, ahol tudok venni kóser sót? Előre is köszi: Merci
mér volt felmentésed? hogy lesz így tradilángosozáskádározás és a többi? Fűszereeeeeeeeees! Megkaptad az emiljeimet???? én nem értem már tényleg ezt a hülye t-online-t
mikor eszünk? Nekem most háromnapos felmentésem volt!
úúú, Eszter, de szép! mikor eszünk? mikor eszünk? mikor eszünk?????:DDDDDDDDDDD
Azt nem mondtam, de majdnem! 🙂
Ezek nem drága kaják! Jó mulatást neked!
És az e heti produkcióid után még azt mondod nekem, hogy párizsin és zsömlén élsz???:))))