Kategóriák
Egyéb kategória

Zöldborsós palacsinta

Fakanál kiírta a fordulót, és nagyon boldoggá tett az ötletével! Be kell vallanom, ennek a fordulónak örültem legjobban. Elég rendes elmaradásaim vannak kreatív köretek terén, de úgy látom nem vagyok ezzel egyedül. Szoktam én kombinálni mindenféle plusz hozzávalóval a hercegnő burgonyát, készítek bazsalikomos, petrezselymes galuskát, néha túró, és sajt galuskát is, sőt próbálok ötletesen bánni a zöldségekkel, de mégis a köret a gyengém.
A receptem se éppen az évszázad találmánya, de legalább látványos, és az idősebb családtagok elájulnak tőle, hogy micsoda ötleteim vannak 🙂 Pedig dehogy!
Úgyhogy nagyon figyelem a többiek poszjait, de úgy látom az igazság a kollégiumi konyhában van Teknősleveséknél, miszerint: “Mintha annak, hogy köret, csak hús mellett lenne értelme. Ezért van az, hogy egy húsevő számára a vega ételek gyakran csak köretekből állnak. Az én pályaművem főétel, de ha lett volna mellette hús, köretnek is lehetett volna nevezni.”
Úgyhogy az én receptem is megállja a helyét főételként egy vega vacsorán, de köret is lehet, különösen illik egy nagy szaftos marha steak-hez.
Hozzávalók:
12 db kész palacsinta
40 dkg zöldborsó megfőzve
2 csokor újhagyma zöldjével együtt
2 dl tejföl
1 tojás
só, bors, szerecsendió
20 dkg füstölt Eidami
A borsót összekevertem a sajt kivételével a többi hozzávalóval. A palacsintákat egy muffinforma mélyedéseibe raktam, és megtöltöttem a borsós masszával. Tetejére reszeltem a sajtot, majd 20 perc alatt szép pirosra sütöttem a tetejét.
További köret ötleteim voltak:
Tökmagos krokett
Sült zellercsíkok mazsolával
Sült cékla
Sajtos puffancs
Gersli
Mandulás zöldségek
Mézes chilis brokkoli

8 hozzászólás a(z) “Zöldborsós palacsinta” című bejegyzéshez

Lois! : megkaptam az emiled, este bejelentkezek! 🙂

Merci: nem nagyon lehet itthon pecséttel ellátott kóser sót kapni, de a só, hasonlóan a cukorhoz, alapból kóser, még pecsét se kell rá. Nyugodtan használahtod bármelyiket! Amerikában népszerű az ún. kosher salt, de az sima egyszerű nagyszemcsés tengeri só.

Vélemény, hozzászólás?