Kategóriák
Egyéb kategória

Stelvio sajtos répasaláta

Új sajtkedvencem lett a Stelvio-Stilfser sajt. Véletlenül botlottunk egymásba, amikor valamilyen normális füstöltsajtot kerestem. Persze azt nem sikerült találnom, viszont megláttam a Stelviot. Aranyos volt a sajtos, látta, hogy a szemem sarkából fixírozom a szép piros korongot. Felajánlotta, hogy megvágja, szagoljam meg, és ha úgy gondolom, kóstoljam is meg nyugodtan. Olyan sajt még nem termett ezen a földön, amit nem kóstoltam volna szívesen, úgyhogy kaptam egy kicsi darabot belőle, és rögtön szerelmes lettem.
Furcsa, mert abban a pillanatban több recept is eszembe jutott a sajttal, olyanok is, amik biztosan nem “autentikusak”, de mégis mindegyik nagyon finom lett. Ilyen ez a répasaláta is. Először köretként ettük, de már harmadszor készítem reggelire. Rászoktunk.
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa nagylyukú reszelőn reszelve
10 dkg Stelvio sajt hasonlóan reszelve
5 dkg dió száraz serpenyőben megpirítva, lehűtve
1 kk római kömény
1 kk bors
olívaolaj
1 ek méz kicsit meglangyosítva, hogy könnyebben keveredjen
2 főtt tojás krumplinyomóval teljesen homogénre passzírozva
1 kk chili pehely

20 hozzászólás a(z) “Stelvio sajtos répasaláta” című bejegyzéshez

Judit, én nem vagyok nagy édesköményes, én is Chili és Vaniliától kértem tanácsot hozzá. Neki van egy pár jó receptje a blogján.

Gyorsan terjednek a hírek! 🙂
Tina magazin. 🙂

Judit 🙂
édesköményt én simán vajjal, sóval borssal sütőben alufóliatasakban szoktam sütni, zöldjét rászórom.
Ha nagyon nagyzolós kedvem van, akkor pici tejszínt és fehérbort is öntök alá.

Micsoda trukkoket tudsz… 🙂

Lehet egy keresem-kerdesem is? Edeskomeny. Felujitottak a sarki nagyaruhazat, es azota mindennap szemezek vele, ott virit frissen es nem is aranyarban. Elsore az ugrik be, hogy meg kene tolteni, de vajon mivel harmonizal az ize? Es hogy csinaljam, felbevagva vagy a tetejerol a kalapot leszedve, hogy ne essen szet, es megparoljam elotte? A masik futo gondolat, hogy esetleg paradicsomos kaposzta/brokkoli modjara? Vagy ringlivel, vajon megparolva? Nincs valami jo otleted, mi passzolna hozza?

Tudom, hogy palacsintatesztaba martva ki szoktak sutni, de ennel kevesbe olajosat szeretnek. Annyira kacerkodnak a polcon, hogy elobb-utobb el fogok csabulni, de nem tudom, merre induljak, hogy valami fincsi suljon ki. Nem surgos a valasz, barmikor raer! 🙂 Es koszi elore is.

innen a partvonalról…
az, hogy egy kép milyen gyorsan jelenik meg elsősorban függ az internetkapcsolattól, másodsorban a böngészőtől és kb. 10edsorban a géptől.

Eszter,
olvastam, hogy médiasztár lettél 😉 holnap leküzdöm minden ellenérzésem, és veszek női magazint, ezzel tuti trendi leszek! 🙂

Nekem se lassu, pedig ez nem annyira jo gep, Dorka oldalaba pl. eddig mindig beletort a bicskaja, nem tudom, miert. De ervenyesuljon a koz akarata, kis kep is szep kep. 🙂

OFF
Eszter, ugye megkaptad a penteki recipet?

Hát, ember legyen a talpán, aki megjegyzi ennek a sajtnak a nevét.úgy látom magam előtt, amint kimondom, hogy kérek 10dkg-t a stívióstelvitzphjat-ból:)
Eszter, annyira szépek a képek, de gondolom, hatalmas felbontásúak, nem lehetne valahogy lekicsinyíteni a blog-ra, hogy ne kelljen ilyen sokáig várni, amíg megjelenik? persze, lehet, az én gépem béna

Ja, es ha mar sargarepasalata, mondok en is egy erdekeset: sargarepa lereszelve (kislyukun), hozza mez+citromle (pici mez es inkabb tobb citrom leve, a repatol igy is eleg edes lesz) es piros ribizli. Izgalmas a szine es az ize is, bator, kiserletezo kedvu egyenek nyugodtan probaljak ki. 🙂

Koszi. Szerintem fogok jarni, egyreszt mert esedekes, masreszt meg mert szerintem egy jo recept meger ennyit. 🙂
(Es nekem a friss chilipaprika ‘nagyon mas’, mint a hegyes eros.)

Viszont ha jol sejtem a kokuszchips mintajara, hogy ez is maga paprika vekonyra szelve, szaritva, akkor friss chilivel is potolhatom? Mert az van otthon. 🙂 Vagy ez valami jobban feldolgozott keszitmeny annal?

Vélemény, hozzászólás?