
Addig is még főzök pár téli fogást, olyat például, mint ez a mangó, ami eredetileg körtének indult, de furcsa módon mangó kapható a zöldségesnél, de körte nem. Almában nem tudom elképzelni, de a mangó lehet, hogy még jobb is a körténél!
Nagyon egyszerű étel, kezdők is tökéletes vacsorát varázsolhatnak az asztalra, de nem időtakarékos. Külön kell ugyanis megfőzni a lencsét, majd meggrillezni a mangót, és a hagyma is egy külön kör. Viszont a végeredmény csodálatos, amolyan tüzes vacsora. (Mellesleg kóser ismerősöknek készült, akik gyanakodva néztek a magyar kóser húsra, ezért inkább a vega vacsorára szavaztak, biztos ami biztos! 🙂
Hozzávalók 2-3 személynek:
(fél mangó egy féfinak kevésnek bizonyult, de valami desszerttel egy nőnek bőven elég volt)
2 érett mangó
20 dkg lencse
2 nagy fej hagyma
3 ek méz
2 ek mazsola
2 kicsi chili
2 kk koriander
2 kk római kömény
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
só, bors
A mangókat félbe vágtam, és kiügyeskedtem a magját. Hosszanti, és keresztirányban is bevágtam a húsát, vigyázva arra, hogy a héját már ne vágjam át. Kifordítottam a mangót úgy, hogy a gyümölcshús került kívülre. Nekem mindegyik beszakadt egy kicsit, nem kell megijedni!
Forró serpenyőbe öntöttem egy pici olajat, és húsukkal lefelé pár perc alatt meggrilleztem a gyümölcsöket.
A lencsét sós vízben kifőztem.
A hagymát vastagabb karikákra vágtam, sóztam, majd olajban ropogósra sütöttem.
A megfőtt lencsét kevés olajra dobtam, elkevertem a mézzel, chilivel, az előre megpirított koriander, és római kömény magokkal. Rácsorgattam a mézet, beleszórtam a mazsolát, a hagymakarikákat, sóztam borsoztam, és rádobtam a petrezselymet is. Beleszedtem a visszafordított mangóba. Langyosan a legfinomabb!

9 hozzászólás a(z) “Chilis lencsével töltött mangó” című bejegyzéshez
Nem neked nem volt szerencséd sajnos, érett mangót vásárolno MO-n szinte lehetetlen 🙁
Én még itthon jó mangót nem tudtam venni pedig többször kisérleteztem különböző helyen. Vagy kemény volt és hiába vártam, hogy utóérjen, inkább megrohadt. Vagy puhább volt, de akkor meg rohadt volt a belseje. Lehet, hogy csak nem volt szerencsém?
A babrack valóban nagyon jó ötlet, és még hasonlít is egy kicsit a mangóhoz. én eredetileg ugye körtébe szántam, de a barack talán még jobb.
Ani, így könnyebben megsült a mangó, és egyszerűbb volt a kanállal kivájni, ennyi az egész. 🙂
Szia!
Igazán különleges!
Lehet, hogy mangó nélkül kipróbálom (nem igen jutok hozzá ilyesmihez)
Szerintem lesz még itt tél, ez a se ilyen se olyan évszak nem tesz jót.
Miért kell a mangót először ki- majd visszafordítani?
Eszter!
Nagyon finom lehet, s bár én itt Budafokon biztos, hogy hozzá tudok jutni mangóhoz, más gyömölcsben is el tudom képzelni, pl. őszibarack. Jó-jó, tudom, hogy annak sem télen van szezonja, de azért elképzelni el lehet, és különben is már a jóidőre készülünk. Teljesen igazad van, nálam is hétfőn kezdődik a tavasz, és ha a maci vissza merne menni aznap a barlangjába, hát én magam fogom az útját állni…
fantasztikus! az ALDI-ban 149 Ft volt a mangó, ráadásul jó érettek voltak, vettem is izibe négyet! holnap megcsinálom.
ez baromi jól hangzik! lencsecurryt szoktam csinálni, majd legközelebb kipróbálom mangóban tálalva! 🙂
Nagyon gusztusos!
Látod, ez a különbség vidék és Budapest között. Itt szerintem az egész megét végigjárhatnám mangóért, de BP-n gondolom a másik sarkon lett volna körte.