Gondolom nem csak nekünk vannak leveses napjaink ebben az időben.
Este hatkor korgó hassal értünk haza, gyorsan valami forrót felkiáltással. Ha megpucoljátok a krumplit, amíg én a zellert pucolom, akkor negyed óra múlva vacsorázhatunk, mondtam a pasiknak, és így is lett. Igaz előbb Dávid mindenféle ígéreteket próbált kicsikarni belőlünk: ha mind megeszem a levest, akkor lehet utána joghurt? Ha mind megeszem a levest ÉS megeszem a joghurtot IS, akkor kártyázunk utána?
Ezek után már én kérdeztem, hogy ha mind megeszed a levest, utána a joghurtot, majd kártyázunk utána, aztán elpakolod a játékaidat, akkor fürdés és mese után gyorsan alszol?
Persze mindenki mindent megígért, de be is tartott, úgyhogy elégedetten mehettünk aludni mindnyájan.
A zellerkrémeleves a szokásos, inkább a zelleres olaj a különleges a tetején.
Hozzávalók:
1 nagyobb zellergumó
4 szem közepes krumpli
2 dl tejszín
2 ek vaj
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
1 marék zellerzöld
1 dl extraszűz olívaolaj
1 csipet cayenne bors
A zellert és a krumplit apró kockákra vágtam, sóztam borsoztam, és annyi vízben amennyi ellepte kuktában puhára főztem. Közben a zellerzöldet az cayenne borssal és az olívaolajjal leturmixoltam, és teaszűrőn átszűrtem.
A megfőtt zellert leturmixoltam, tejszínnel és szerecsendióval ízesítettem. Ha valaki hígabban szereti, mehet még bele kevés víz.
Tálalásnál meglocsoltam az olajjal.
4 hozzászólás a(z) “Zeller kétszer, tizenöt perc alatt” című bejegyzéshez
Bocs 🙂
A vaj a krumplival együtt le van passzírozva, és turmixolva.
Elkészítettem és finom lett. Kicsit túlborsoztam, de finom. Kiváncsi vagyok a vaj hova kell/lene? 🙂
Ma elkészítem, mert rabul ejtett egy zellergumó illata 🙂
Azt megkérdezhetem, hogy a vajjal mit kell kezdeni? A receptből nem derült ki 🙂
ma elkészítettem, nagyon finom lett!!!