
Hozzávalók:
50 dkg penne vagy más tészta
2 db 15 dkg-os jófajta francia camembert
5 dkg vaj
5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 ág rozmaring
frissen őrölt bors
20 dkg ementáli sajt
só
A tésztát kifőztem, de csak annyira, hogy a közepe valóban kemény maradt. Egy serpenyőben a vajon megfuttatattam az összezúzott fokhagymát, majd belekevertem a darabokra “morzsolt” camembert. Sóztam, borsoztam, beleszórtam a falaprított petrezselymet, és a rozmaringot is, majd összekevertem a tésztával. Egy öntöttvas lábosba öntöttem, a tetejére szórtam az ementálit, és 20 perc alatt szép pirosra sütöttem a tetejét.
Eléggé “illatos” vacsora, csak haladó sajtimádóknak ajánlom, de nekik kötelező. Egy pohár fehérbor illik hozzá.

5 hozzászólás a(z) “Camembert-rel sült tészta” című bejegyzéshez
Norbi ide vagy oda, egyszer élünk! Vagy többször, de akkor is jól. Én szoktam egyben sütni a cam.et, egy kis tálkában vagy fóliás tálcán és sk. bagettal tunkoljuk…Ja, bőrével persze, amit felnyitunk a bagett élével…
Rajta bizony, mert tele van b vitaminnal 🙂
Nem, nem azért, hanem mert így tényleg erősebb az íze, és az illata is, és imádom.
Eszter, penészes “bőrével” együtt sütöd? (bár a válasz sejtem, hogy igen, nyílván attól olyan “illatos”)
Na most megint éhes lettem! 🙂
Amelyik camambert nem mászik, az nem is camambert. Jól hangzik, kár, hogy Norbiupdate 628, de azért én ki nem hagynám. A sajtfondue-ről sem tudok lemondani:)