Kategóriák
Egyéb kategória

Camembert-rel sült tészta

Hívhatnám sima sajtos tésztának is, de akkor mindenki a szalonnás, tejfölös tésztára gondol, ez pedig nagyon más. Úgy kezdődik a recept, hogy vegyünk két camembert sajtot, amit miután feltettünk a hűtőszekrény tetejére, felejtsünk ott szándékosan legalább három napig, de ha igazán bátrak vagyunk akkor egy hétig is. Ebben az esetben írjunk egy emlékeztetőt a határidőnaplónkba, mert egy idő után lemászik magától, és annak nem lesz jó vége.
Hozzávalók:
50 dkg penne vagy más tészta
2 db 15 dkg-os jófajta francia camembert
5 dkg vaj
5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 ág rozmaring
frissen őrölt bors
20 dkg ementáli sajt

A tésztát kifőztem, de csak annyira, hogy a közepe valóban kemény maradt. Egy serpenyőben a vajon megfuttatattam az összezúzott fokhagymát, majd belekevertem a darabokra “morzsolt” camembert. Sóztam, borsoztam, beleszórtam a falaprított petrezselymet, és a rozmaringot is, majd összekevertem a tésztával. Egy öntöttvas lábosba öntöttem, a tetejére szórtam az ementálit, és 20 perc alatt szép pirosra sütöttem a tetejét.
Eléggé “illatos” vacsora, csak haladó sajtimádóknak ajánlom, de nekik kötelező. Egy pohár fehérbor illik hozzá.

5 hozzászólás a(z) “Camembert-rel sült tészta” című bejegyzéshez

Norbi ide vagy oda, egyszer élünk! Vagy többször, de akkor is jól. Én szoktam egyben sütni a cam.et, egy kis tálkában vagy fóliás tálcán és sk. bagettal tunkoljuk…Ja, bőrével persze, amit felnyitunk a bagett élével…

Vélemény, hozzászólás?