Kategóriák
Egyéb kategória

Citromos cukkini leves


Alig van benne kalória, kellemesen savanykás, hidegen is fogyasztható, de legjobb langyosan. Közeledik a cukkini szezon, és a most kapható zsenge kis zöldségekből isteni leves készíthető, ami különösen jól esik ezeken a forró napokon.
Ha nem lenne ennyire meleg, akkor chilit is tennék bele, de ez most kimaradt.
Hozzávalók:
2 kicsi cukkíni (30-40 dkg a kettő)
2 fej hagyma
4 dl kefir
olívaolaj
1 citrom leve, és héja
só, bors
tárkony
A hagymát karikákra vágtam, olajon megfonnyasztottam, sóztam. Közben a nagylyukú reszelőn lereszeltem a cukkínit, és rádobtam a hagymára. Kicsit kevergettem, amíg összeesett. Sóztam, borsoztam, ráreszeltem a citrom héját, felöntöttem két liter vízzel, belenyomtam a citromlevet, és felöntöttem a kefirrel. Összeforraltam, és rászórtam a tárkonyt. Szerintem nem kell habarni, de aki a sűrűbb leveseket szereti, az keverhet a kefirhez egy kanál lisztet, sőt kefir helyett használhat tejfölt, vagy tejszínt is.

9 hozzászólás a(z) “Citromos cukkini leves” című bejegyzéshez

Hm, nagyon guszta, a hitvesem imádja az ilyen különleges ízkölteményeket, még ma megcsinálom, sztem én bevállalom azt a chilit 🙂 Köszönöm a receptet,Magusz (nemtom, az előző elment-e, sebaj, legfeljebb kétszer dicsértem meg a receptedet)

INFO tájékozatlanoknak!
A cukkini a zöldségfélék kaméleonja. Mivel ízsemleges, olyan ízűvé válik amilyennel összekeverjük: Sós, édes, fűszeres stb. Tehát ha "mosogatóvíz" ízű lett a leves az nem a cukkini hibája.
Egy cukkini-rajongó

Megcsináltam én is, nekem is ilyen sárga, vagy inkább halványzöld lett, és nekünk nagyon ízlett. Nyári üditő leves. A hideg uborkaleves jutott róla eszembe kaporral. Jövőhéten az lesz, de az nagyon hasonlít erre. Én végül tejszínnel főztem, és piritóssal ettünk.

én is megfőztem, és sajnos azt kell mondjam, ritka rossz ez a leves! Olyan, mintha meleg mosogatóvizet kanalaznék 🙁 A színe sem ilyen, a sok kefírtől inkább fehér, mint sárga. Nem lehet, hogy tettél bele vegetát?

Gabi

Vélemény, hozzászólás?