Kategóriák
Egyéb kategória

Házi, friss-sajtos krumpli

Nehéz meghúzni a határvonalat a friss sajt, és a jól lecsepegetett joghurt között, ezt most nevezhetjük ennek is, annak is. Mindössze 24 órát csöpögtettem a joghurtot vászon lapba kötve, amitől már elég sűrű lett, de sajtgolyókat még nem lehetett volna gyúrni belőle, ahhoz még legalább 48 órára szükség lett volna. Így a görög joghurtnál egy picit sűrűbb valamit kaptam, amit rögtön vissza is hígítottam egy deci tejszínnel. Ettől nagyon krémes lett.
Egy liter joghurtot csepegtettem le, majd kevertem bele egy-egy csipetnyi
gyömbért
kurkumát
kardamomot
koriandert
őrölt köményt
sót, borsot
1 gerezd fokhagymát
1 kk reszelt citromhéjat
és ráöntöttem a langyos krumplira. Szerintem magában is finom, de valami intenzív csípős dolog köreteként igazán kiváló!
A férjem rögtön egy szelet chilis csirkemellet rendelt hozzá 🙂

10 hozzászólás a(z) “Házi, friss-sajtos krumpli” című bejegyzéshez

Ém régen mindig csináltam otthon friss sajtot. Fogtam a joghurtot, beletöltöttem harisnyába, lecsöpögtettem, majd pár nap múlva megettem. Hozzáteszem 16 éves voltam. Ez volt a hobbim. tényleg nincs nagy különbsgég.

Eszter! Rajongok az írásaidért, iszom a tudásod, mert a tudás hatalom. Ez a köret mintha a mai töltött sajtos csirkecombom mellé lett volna rendelve. Köszönöm a receptedet, de én annyit változtatok majd rajta alapanyag hiányában, hogy nem joghurtot használok, hanem kefir gombából érlelt házi kefirt. Nagyon esik a hó, ha eláll kimegyek a picivel, de most tuti kihagyom. Írok majd az eredményről. Még egyszer gratulálok. Nagyon guszta.

Sziasztok!
Én mindenkit arra bíztatok a környezetemben(csak akinek van hozzá türelme), hogy készítsen házi joghurtot. Ezt nemcsak házi tejből lehet, hanem boltiból is (háziból azért sokkal jobb…, meg kalóriadúsabb). Nem akarok nagyon nyomulni, de szívesen leírom. 🙂
Különben bolti joghurt is jó lecsepegtetni.
Ez a recept is nagyon finom lehet, úgy szeretem az ilyen köreteket, magában is

Kedves Éva!
Nem kell nyomozni a paradicsomos süti receptje után:)Ez a férjem gyerekkori kedvence,és anyósom gyakran készíti.El fogom kérni a receptet és fölteszem a blogomra,mondjuk a jövő hét közepéig.

gratulálok a blgodhoz! véletlenül találtam rá Karácsony elött és egyböl a favorítjaim közé került! nagyon megköszönném, ha nyomoznál egy bizonyos “paradicsomtészta” után. 22 évvel ezelött az elsö “scrácom” anyukája sütötte. Akkor nem kértem el a receptet, azóta is sajnálom… Egyszerü “mézeslapok”-szerü süti (Erdélyben a “tészta” a süti), vaniliakrémmel töltve, csak a tésztaalap paradicsomlével készül – tej vagy víz helyett.
Elöre is köszönöm! Éva

Vélemény, hozzászólás?