Kategóriák
Egyéb kategória

Hummusszal töltött paradicsom

Ma tízórai gyanánt vittem magammal egy helyre ezt a falatkát. Sütöttem hozzá bagelt, pácoltam sajtot, és készítettem grillezett zöldségeket is. És már itthon is vagyok 🙂
Na jó, ötkor keltem… A harminchat bagelnek idő kell, még akkor is, tegnap este elkészítettem őket, letakarva a hűtőbe toltam, ahol nagyon lassan megkelt reggelig, így hajnalban már csak főzni kellett, majd sütni.
A hummusz:
25 dkg csicseriborsó
2 ek tahina, vagyis szezámmag paszta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 kk római kömény
1 kk koriander
4 ek olívaolaj
só, bors

A borsót előző este beáztattam. Aki hirtelen felindulásból szeretne hummuszt készíteni, az nyugodtan használhat konzerv csicserit is. Másnap sós vízben egy csipet szódabikarbónával megfőztem.
Nem öntöttem le róla a főzőlét, mert azzal hígítottam a a masszát. Régebben mindig sokkal darabosabb, sokkal “háziasabb” volt a hummuszom, ami persze nem baj, de a bolti krémességet azért szerettem volna valahogy elérni. Hiába próbálkoztam, sehogy se sikerült. De most már tudom, hogy kézi botmixerrel nem lesz olyan, akárhogy is próbálom! A turmix viszont hozza a színvonalat!
Merőkanállal átmertem a borsót a turmixba, hozzáadtam a többi hozzávalót, és egy merőkanálnyi főzőlét is. Nagyon alaposan, többször átkeverve elturmixoltam. Ha úgy látjuk jónak, adjunk még hozzá főzőlét, a házi hummuszok ugyanis általában túl sűrűek.
Az elkészült pépet egy nylon zacskóba töltöttem, aminek lecsíptem a végét. Ezzel adagoltam a kivájt paradicsomok közepébe.
Minden szem paradicsomra nyomtam egy szem fenyőmagot, Dávid pedig egy-egy szem gránátalmamagot tett rá, mert az olyan, mint a fülbevalóm 🙂

12 hozzászólás a(z) “Hummusszal töltött paradicsom” című bejegyzéshez

ilyeneket olvasva szinte bánom, hogy itthon dolgozom :-))
a lányom (17 hónapos) ma kapott először hummuszt, cuppogva tömte magába, de így paradicsommal is tetszeni fog neki legközelebb. köszi az ötletet!
Helga

Vélemény, hozzászólás?