Kategóriák
Egyéb kategória

Itt a Larousse!

Megérkezett a Larousse gasztronómiai lexikon. Gigantikus példány, közel ezer oldal és 5 kiló. Nehéz lesz az ágyban olvasgatni. Épp ideje volt a megjelenésnek, ahol már van Michelin csillag, ott lennie kell Larousse gasztronómiai enciklopédiának is. Hogy a kiadó miért használja a „lexikon” kifejezést az „enciklopédia” helyett, az nem világos, nekem mindig az utóbbi jön a számra.


A lexikon megpróbálkozik a lehetetlennel, átfogó képet adni a gasztronómiáról, az alapanyagok és konyhai eszközök részletes ismertetésétől kezdve, az elkészítési módokon és módszereken át, egészen a leghíresebb mesterszakácsok életrajzáig. A folyamatok szemléletes fázisfotókkal illusztráltak és a megszerzett tudást azonnal ki is próbálhatjuk a könyvben található 2500 recept segítségével.

Ne féljünk tőle, hogy a könyv esetleg túl bonyolult és átlagemberek számára teljesen érthetetlen szakkifejezésekkel van teletűzdelve. A lexikonoktól szokatlan módon a Larousse törekszik a lehető leghétköznapibb módon fogalmazni és nem fél bemutatni a legegyszerűbb alapfogalmakat sem, mint például, hogy mit jelent a „konyha”. Ha esetleg valamit még sem értenénk, jól használható kereszthivatkozásokkal könnyíti meg az eligazodást.

Larousse gasztronómiai lexikon

Ár: 25000, most akciós 19920 Ft
Nyelv: magyar
Megjelenés éve: 2010.
Kiadó: Geopen
Kötésmód: keménykötésű
Oldalszám: 960
Méret: 21×27 cm

5 hozzászólás a(z) “Itt a Larousse!” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?