Kategóriák
Egyéb kategória

Kesudiós krumplipüré-hab VKF XV.

Hát, be kell vallanom, majdnem kimaradtam Beatbull fordulójából. Ennek egyszerű oka van, nem vagyok túl kreatív, inkább keverem a hagyományos recepteket, félek az ilyesmitől 🙂
Aztán ma mégis fogtam a habszifonom, és elővettem a jól bevált Szakácsok könyvét. Van benne egy krumpli recept, az adta az ötletet, hogy a krumplipürének sem árthat egy kis habosítás, igaz így nem maradhat benne darabos a kesudió, le kell darálni, méghozzá teljesen liszt finomságúra.
Nem csalódtam, jót tett a pürének.
És a legjobb, hogy erősen vegetáriánus hajlamokkal megáldott fiam, amikor meglátta, hogy mit nyomok ki a szifonból, annyira megrémült, hogy inkább önként és dalolva megevett egy egész szelet rántott húst, csak ahhoz az “izéhez” ne kelljen nyúlnia…
Sőt, tartogatok még egy desszertet is, de lehet, hogy csúnya kudarc lesz, akkor csak holnap posztolom, műsoron kívül.
Hozzávalók:
25 dkg puhára főzött krumpli
1,5 dl tejszín
3 dkg vaj
2 tojás sárgája
5 dkg előre megpirított, kávédarálón ledarált kesudió
só, bors, szerecsendió
A hozzávalókat összeturmixoltam, majd szűrőn átpaszírozva, még melegen a habszifonba töltöttem. Két patront csavartam bele.
Nagyon könnyű, látványos köret lett, amit egyszerű rántott pulykamell mellé tálaltam, így jobban érvényesült a kontraszt.

6 hozzászólás a(z) “Kesudiós krumplipüré-hab VKF XV.” című bejegyzéshez

úúúú, ez nagyon állat lehet, imádom a kesudiót és a krumplipürét is, imádom! csak sajnos nincs habszifonom, mert sosem eszem tejszínhabot, de ha tudtam volna, hogy másra is jó, nem selejtezem le:(

Sajnos a képen valóban nem látszik, de nagyon habos. Mintha legalább azonos mennyiségű tejszínhab lenne hozzá keverve. Szerintem a 2,5-szerese térfogatra az eredetinek.

mennyire habos ez a krumplipüré? el sem tudom képzelni – akárhogy is nézem, mindig krumplipüré lebeg előttem 😉 gondolom izgi lehet a kesudiós ízesítés is – mi nemrég laskagombával készítettünk krumplipürét 😉

Vélemény, hozzászólás?