Kategóriák
Egyéb kategória

Könyvajánló

Végre megjelent a Vince kiadónál a nemzetközi kulinária sorozatban a Francia, és a Spanyol kulinária is. Ezt a kettőt vártam legjobban az orosz után.
Szerintem a sorozat mindegyik része alapmű. Nem szakácskönyvek, bár sok-sok recept, és inpiráló fotó található szinte minden oldalon. Ha valaki nem ismerné a sorozatot, annak leírom, hogy egy nagyon alapos, régiókkénti áttekintést kaphatunk a helyi gasztronómiáról: borok, más italok, termővidékek, sajtfajták, elkészítési és feldolgozási változatok, gyönyörű fotókkal, edényekkel, receptekkel. Nem maradnak ki a jellegzetes halfajták, vagy húsfélék, a fűszernövények és gyümölcsök, vagy a kihagyhatatlan piacok, üzletek, híres, vagy kis eldugott éttermek.
Nyár elején, ha még nincs meg az uticél, gyilkos olvasmány, mert már venném is ki az egész évi szabadságomat, és utaznék, utaznék, utaznék!
Hétvégén főztem is mindkettőből, a héten fel is teszem majd a recepteket.

Eddig megjelent részek:
Olasz kulinária
Orosz kulinária
Görög kulinária
Kulinária (európai konyhaművészet)
Magyar kóstoló

A kiadónál 20%-al olcsóbban lehet a könyveket megvásárolni!
http://www.vincekiado.hu/index.php

10 hozzászólás a(z) “Könyvajánló” című bejegyzéshez

Szia Eszter!
A spanyol kulinária címlapjáról jutott eszembe: Te tudod esetleg (vagy valamelyik olvasó…), hogy mikor érik a narancs Spanyolországban?Akkor szeretnénk menni, hogy fáról ehessünk narancsot:-)Úgy hallottam, több időszak is van.
Köszönöm!
🙂
Üdv:Zsófi

A Magyar kóstoló szerintem kiváló munka, nem abból főzök , de nagyszerű munka. Jól áttekintheti egy külföldi is a gasztronómiánkat (nem a megújuló csúcs részt) ebből a könyvből.
Üdv medvedr

Én már tartottam a kezemben a franciát is meg spanyolt is, mert cseh kiadásban már kijött, de nem mertem megvenni, gondolkoztam, nem tudtam dönteni a Casa Moros és a Culinária között. Szerintem a Te ajánlásodra vártam, szóval most már megveszem, holnap meg is ajándékozom magam, holnap lesz az utolsó üzletjogi vizsgám, szerintem szép ajándék lesz a spanyol 🙂 Lehet átugrom MO-ra, megveszem magyar kiadásban. Szép napot 🙂

Vélemény, hozzászólás?