
Kint esik, fúj a szél, köd és négy fok van. Nekem nincs bajom a hideggel, sőt a ködöt is szeretem, de ezt a nyúlós, málló időt nehezen viselem. Forralt bort nekem!
Hozzávalók 6 személyre:
3 birsalma
2 ek vaj
3 ek cukor
2 szem szegfűszeg
cajun bors ízlés szerint
25 dkg beluga lencse
1 fej hagyma
10 dkg mazsola
1 dl vörösborecet
3 ek libazsír
2 gerezd fokhagyma
1 csipet madras curry
só, bors
A birsalmát megpucoltam, és 5 mm vastag szeletekre vágtam. Felkockáztam, a magházat kihagyva. A cukorral és a fűszerekkel a vajra szórtam, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte. Megpároltam. mire megpuhult, a víz elpárolgott róla. Ezután hagytam egy kevés ideig még a lángon, hogy a cukor picit megbarnuljon rajta.
Közben a zsíron megdinszteltem a hagymát és a fokhagymát, rászórtam a mazsolát és a lencsét, fűszereztem és megfőztem. Mikor már majdnem jó volt, akkor kevertem hozzá az ecetet, majd hagytam, hogy elfőjön a leve.
Tálalásnál egy gyűrűben rétegeztem a lencsét a birssel.
9 hozzászólás a(z) “Lencse és birsalma” című bejegyzéshez
Hú, ez nagyon izgalmas! 🙂
Vajon mekkora átmérőjű ez a pogácsaszaggató? Nekem talán 6-7 cm-es a legnagyobb.
A látvány egyébként gyönyörű, ezt az ízkombinációt azonban még nem kóstoltam.
Ez egy pogáccsaszaggató, aminek eltört a füle 🙂
Nagyon szép. Azt mondd meg nekem, hogy olyan gyűrűt hol vettél (főleg, ha itthon), mert régóta keresem.
Jól hangzik! A kép is gyönyörű lett! Gratulálok!
Köszönöm Bea!
Ez olyan Fűszeres Eszter recept, hogy ha felolvasná valaki a buszon, akkor is tudnám, hogy a te főztöd. Tüzes és édes! 🙂
Mondjuk tarjára, vagy egy vastag szalonna rétegű sonkára 🙂
Ez csodálatos! Annyira finomlehet! Milyen húsra gondolsz mellé?