
Hozzávalók:
1 közepes cukkíni 7-8 cm hosszú darabokra vágva
4 közepes fej hagyma
A töltelékhez:
20 dkg feta sajt
15 dkg dúrvára őrölt mandula
1 ek menta
1ek petrezselyem
1 chili
A zöldségek belseje
Fokhagyma
Só (vigyázat, a feta sós!)
A zöldségeket forró vízben blansíroztam 5 percig. Hidegvízben lehűtöttem, és kikapartam a belsejüket. A hagymával nagyon óvatosnak kell lenni, hogy ne szakadjon szét, de félbe is vághatjuk, úgy egyszerűbb, csak nem olyan mutatós. A tölteléket beletöltöttem a mélyedésekbe, és előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Hidegen is finom, de ünnep előtt még gyorsan átforrósíthatjuk a sütőben.
Jövő héten hús lesz hússal, punktum!
Erdetileg a Judapesten.
4 hozzászólás a(z) “Mandulás zöldségek” című bejegyzéshez
Kedves Tamás, elpirultam.
Shadai, vége a vega kajáknak 😀
Maci, ez ám az igazi bók!
Nna, akkor most bevallok én is valamit: ha nem lennék férjél, és nem lennék nö…na de ez mégiscsak egy fözös blog!!! Szóval valóban legényfogó kajákat csinálsz a javából, az egyszer tuti!
Én meg a húsos részekkel vagyok ugyanígy. 🙂
Az a helyzet, hogy utálom a zöldségeket. Én egy igazi ragadozó vagyok, DE olyan qrva jókat írsz mindig, hogy kész vagyok! A multkori bulguros körte is olyan jól hangzott, erre ma itt ez a mandulás csoda. Nem is értem, férfi létemre miért olvasgatlak állandóan, főleg munkaidőben. Kár, hogy már férjnél vagy, arról nem is beszélve, hogy én is nős vagyok :))))