Kategóriák
Egyéb kategória

Mandulás zöldségek

Maradva a török zsidó ételeknél, ma estére sütöttem egy töltöttzöldség-tálat. Ebbe a hármasba a recept szerint cukkíni, hagyma, és krumpli található töltve. Most a krumpli kimaradt, mert előételnek szánom, annak ellenére, hogy most olvastam, a híres zsidó vegákról, mi biztosan húst is eszünk este. A töltelékben tej is van, úgyhogy aki figyel a kóser szabályokra, az vegye ezt figyelembe, beszélgessen utána egy jót, és csak aztán lásson a húsnak!
Hozzávalók:
1 közepes cukkíni 7-8 cm hosszú darabokra vágva
4 közepes fej hagyma
A töltelékhez:
20 dkg feta sajt
15 dkg dúrvára őrölt mandula
1 ek menta
1ek petrezselyem
1 chili
A zöldségek belseje
Fokhagyma
Só (vigyázat, a feta sós!)
A zöldségeket forró vízben blansíroztam 5 percig. Hidegvízben lehűtöttem, és kikapartam a belsejüket. A hagymával nagyon óvatosnak kell lenni, hogy ne szakadjon szét, de félbe is vághatjuk, úgy egyszerűbb, csak nem olyan mutatós. A tölteléket beletöltöttem a mélyedésekbe, és előmelegített sütőben pirosra sütöttem. Hidegen is finom, de ünnep előtt még gyorsan átforrósíthatjuk a sütőben.
Jövő héten hús lesz hússal, punktum!
Erdetileg a Judapesten.

4 hozzászólás a(z) “Mandulás zöldségek” című bejegyzéshez

Az a helyzet, hogy utálom a zöldségeket. Én egy igazi ragadozó vagyok, DE olyan qrva jókat írsz mindig, hogy kész vagyok! A multkori bulguros körte is olyan jól hangzott, erre ma itt ez a mandulás csoda. Nem is értem, férfi létemre miért olvasgatlak állandóan, főleg munkaidőben. Kár, hogy már férjnél vagy, arról nem is beszélve, hogy én is nős vagyok :))))

Vélemény, hozzászólás?