Kategóriák
Egyéb kategória

Mediterrán kosárka

Előételnek ajánlom ezt a kosárkát péntek estére. A tészta vajas, úgyhogy ha nem teljesen vega a vacsora, akkor hagyjunk elegendő időt a hús, és a kosárka között, addig is egy jót lehet beszélgetni. Ez ugye csak a kósereket érinti 🙂
A tésztát készíthetjük saját magunk is, de vásárolhatjuk a bolti leveles-vajastésztát is, akkor kevesebb munka lesz az előkészületekkel. Kis tortaformában sütöttem, ilyet minden vasedényben árulnak, általában hat darab van egy csomagban, de érdemes két csomagot venni, mert úgy látom egy kosárkánál nem áll meg senki.
Hozzávalók:
1 csomag leveles-vajastészta
50 dkg apró szemű gomba
1 padlizsán
1 csokor újhagyma
olívaolaj
10 dkg szárított paradicsom
friss bazsalikomlevelek
só, bors
A tortaformával vágtam ki a köröket a tésztából, majd az ujjammal kicsit lenyomkodtam a tésztát. Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteltem a karikára vágott újhagymát, és a negyedekbe vágott gombát. Sóztam, borsoztam, és amikor teljesen elfőtt a gomba leve, akkor adtam hozzá az apró kockákra vágott padlizsánt. Pár perc alatt a padlizsán is megpuhult, rászórtam a felaprított koktélparadicsomot, és elzártam a lángot. Minden kosárka aljára tettem két bazsalikomlevelet, és erre kanalaztam a zöldséget.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt sütöttem pirosra. Langyosan a legfinomabb.

3 hozzászólás a(z) “Mediterrán kosárka” című bejegyzéshez

Kedves Eszter,
Zseniális a blogod!! tudom, hogy sokan dicsérték/dicsérik, de most már nekem is meg kellett írnom!
Tök jó volt a vízilabdás kis szösszenet is, tegnap jót vigyorogtam rajta….
És ez a recept is nagyon klassz!
Szóval, köszönet a sok jó enni- és olvasnivalóért. Be kell vallanom, én a cukkinis-lilakáposztás téli serpenyőben készült salátádnál lettem “fan”, ami bonyolultságban nem ér fel jópár más itt készült étellel, de mit mondjak, kipróbáltam, és az is, lásd Picasso kalandjai: genial!!
Ja, és jók az újlipótvárosi zsánerképek is nagyon.

Vélemény, hozzászólás?