Hozzávalók 4 bögre leveshez:
6 db kaliforniai paprika
1 piros chili paprika (az a nagyobb fajta)
1/2-1 zsömle ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 ek méz
1/2 kk cayenne bors
só
2 ek extraszűz olívaolaj
15 dkg feta sajt
bors
1, A paprikákat és a chilit 250 fokon 20 perc alatt megsütöm a sütőben. Egy műanyag dobozba teszem, és hagyom 10 perc alatt megpuhulni a héját, majd megpucolom, végül leöblítem róla a magokat. A chlivel vigyázzunk!
2, Egy mély edénybe darabolom a zsemlét, meglocsolom a mézzel, az olívaolajjal, sózom, borsozom, majd rádobom a paprikákat is és a sajt felét. Alaposan összeturmixolom, közben fokozatosan hígítom forró vízzel. Nem kell bele túl sok víz, maradjon sűrű.
3, Tálalásnál a feta maradékát morzsolom a tetejére.
4 hozzászólás a(z) “Sült paprika krémleves” című bejegyzéshez
a cayenne bors az nem az őrölt chili? Ha van benne friss, akkor miért kell bele őrölt?
Ez nekem úgy hanzik, mintha egy recepthez használnék egy nagy csomag friss petrezselymet, majd utánaszórnék egy csipet szárítottat is.
Vagy rosszul tudom és csak kötekedésnek hangzik? 🙂
Mert nem úgy szánom ám…
Nagy kedvenc, főleg nyári melegben tud jól esni egy kis csípős leves.
jol hangzik
majd ha huvoebb idok jonnek, megcsinaltatom Maryvel
/ferfi nem foz kremlevest:), a 2 vokanal mez nekem soknak tunik, majd egyet mondok neki/
@háténimmár: de a cayenne bors is egyfajta chili valóban, de tök más íze van, mint a nagy, hosszú chilinek, aminek viszont nem tudom a nevét.
Szóval az igaz, hogy csíp mindkettő, de más ízt is adnak az édes kaliforniai mellé.
@hagyma: igen, ha jó a paprika, akkor egy se kell bele, de ha kicsit fű ízű, akkor…