Kategóriák
Egyéb kategória

VKF: Élénkítő pezsgő zselé

Lilahangya ünnepi VKF kiírásában élénkítő hatású ételeket kért. Azt tudtam, hogy mit nem fogok készíteni: kávés süteményt, és teával füstölt húst. Pedig mindkettőt szeretem, de arra tippelek, lesz egy jó pár ilyen pályamű.
A megoldás egy csoportnyi kamasz képében sietett a segítségemre, akik vasárnap reggel nagy másnaposságukban öntötték magukba a Red Bullt a metrón.
Magát az italt nem szeretem, szerintem rettenetesen műanyag íze van, és azt a fene nagy élénkítő hatást sem vettem észre rajta próbálkozásaim során. Van viszont egy szilveszteri kedvencünk, a pezsgőzselé, amit bogyós gyümölcsökkel szoktam készíteni, és több liternyi kocsonyásodott pezsgőt tudunk egy buli alakalmával megenni. Persze iszunk is rá, mert az ételhez inni kell 🙂
Sajnos az ünnepek miatt, most erre a receptnek csak erős jóindulattal nevezhető pályaműre futotta, remélem Liláék megbocsájtanak miatta!
Hozzávalók:
1 Red Bull (vicces, de van light változat, én azt használtam)
1 üveg száraz pezsgő
30 dkg mirelit málna
Zselatin
Mivel egy Bécsben vásárolt zselatint használtam, mennyiséget nem írok, mindenki kövesse az utasításokat a csomagoláson.
Először a zselatint készítettem el, majd beleöntöttem a Red Bullt, ami nagyon felhabzott. Ezután jött a pezsgő, majd a gyümölcs, fagyott állapotban. Nagyon hamar megszilárdul, ugyanis a málna pillanatok alatt lehűti. Egy órát pihentetem a hűtőben, majd egy pillanatra meleg vízbe mártom az edényt, és kiborítom a zselét egy tálra. Tortaszerűen szeletelem.

16 hozzászólás a(z) “VKF: Élénkítő pezsgő zselé” című bejegyzéshez

Szia Eszter!
Szeretném elkészíteni ezt a gyümölcsös-pezsgős kocsonyát. Az a kérdésem, hogy muszáj-e bele a red bull, kihagyható-e vagy helyettesíthető-e mással. A másik kérdésem pedig, hogy csak a száraz pezsgő jó-e hozzá, vagy az édes is. Köszi előre is a válaszokat! Zsuzsi

Szia Ildi!
Köszönöm kedves szavaid.
Érdekes amit írsz. Nem tudom fagyott gyümölcs volt-e a pezsgődben. Szerintem ugyanis a nagyon gyors megkötés a titka a dolognak. A pezsgő, és a redbull is a hűtőből lett elővéve, és a fagyott gyümölcs pillanatok alatt lehűtötte, még mielőtt az összes szénsav elszökhetett volna. Már többször csináltam, eddig még nem volt gondom. Remélem csak “döglött” volt a pezsgő.

Szia Eszter,
Imádom a képeidet, gyönyörűek! Kedvet csináltak hozzá, hogy ismét elkezdjek új dolgokat kipróbálni.
Kipróbáltam a pezsgős zselét, de nem hasonlított a képen látható csodára 🙁 Amikor beleöntöttem a zselébe a Redbullt, majd a pezsgőt, akkor felhabzott (ahogy te is írtad), de a vastag sörhabszerű képződmény fenn is maradt a folyadék tetején, majd felszívódott hűlés közben. Hogy lehet a buborékokat belevarázsolni a folyadékba?
Köszi, Ildi

hát csajok:) nekem pont az jutott az eszembe, ha meghívna Fűszeres, hogy ugorjak át vacsira, majd desszertként ezt kirakná az asztalra bután néznék egyet, majd megkérdezném…..
na nem is írom le mit kérdeznék:) hirtelen…

Ez eddig legérdekesebb gusztaság, amit valaha láttam És nem is túl bonyolult. Megpróbálom szilveszterre elkészíteni. Előtte próba is lesz..
Szerintem a Redbull pont a műanyag-íz miatt finom.Én szeretem. Mondjuk imádom a “mangóízű szénsavas üdítőitalt” is, ami egy geil, műanyagízű, valamint mesterséges íz, színezék, és más egyéb adalékanyagok kvintesszenciája.. tudom. De akkor is szeretem.. A gyerekeknek persze csak egészségeset adok..Nekem meg már úgyis mindegy.

Azért szeretek ide jönni, mert olyan egyszerű, magától érthetődő dolgokból is csodákat tudsz készíteni.
Nem vallod receptnek, de ez mégis maga a csoda! Gyönyörű, és milyen sikere lehet egy partyn.

Vélemény, hozzászólás?