Kategóriák
Egyéb kategória

Wokológia miegymás

Nagyon zsúfolt hétnek van vége a mai nappal! Volt pl. Segítsüti átadás.
“Beteg” fiam teljesen leszedálta az agyamat, elfelejtettem fotózni.
A licitnyertesem Judit, egy igazán kedves nő, úgy tett, mintha tényleg nem zavarná hogy a fiam folyamatosan mellette ugrál, csapkod a kezével, mint egy méhecske, és közben azt mondogatja, hogy zselé, zselé, zselé… Tanulság a sütivel kapcsolatban, hogy jövőre olyat kell kitalálni, ami szállítható. Ezeket is sikerült egy dobozban útjára indítani, Judit szerint épségben meg is érkeztek, de én nem voltam annyira nyugodt ezügyben. Köszönöm még egyszer a licitálást!
Előző nap egy stáb előtt főztünk végig egy menüt Malackaraj Annával és Lila Fügével, ki-ki a maga konyhájában. Én ettől úgy elfáradtam, hogy azóta se tudom magam összeszedni rendesen.
Pedig sokkal nagyobb vacsorákat főzők heti rendszerességgel több emberre, több fogással, de most amikor elment a stáb végignyúltam az ágyon, és fél óráig bámultam csendben a plafont.
Legyen recept is mára, egy jó kis zöldséges wok-étel:
Wokban a legegyszerűbb zöldségétel is sokkal finomabb lesz, feltéve, ha van megfelelő erősségű hő a wokhoz. Sajnos itt szokott elcsúszni a dolog. Megoldás lehet az öt égős gáztűzhely középső lángja, de ilyenkor tavasszal van egy sokkal jobb, és olcsóbb megoldás: a pb gázpalackra szerelhető wok-égő. Piacokon, és vásárokban lehet kapni, pár ezer forint mindössze, és pont akkora lángja van, hogy tökéletesen megpirul rajta minden zöldség vagy hús pillanatok alatt. Csak a szabad levegőn szabad használni!
Recept a Dining Guide-on.

13 hozzászólás a(z) “Wokológia miegymás” című bejegyzéshez

Eszter szépek a képeid, evésre, főzésre késztetnek és hidd el, sokunknak tetszik. És így már célba is értél. Az más dolog, hogy Te nem vagy annyira elégedett. 😀

Biztos sok múlik a gépen is, de ugye, akiben nincs érzék, érzés, nem tudja használni a fényeket, annak lehet bármilyen gépe, nem lesz szép.
Hát a természetes fénynél nincs is jobb. Ha csak nincsenek harci körülmények kint, akkor megyek a teraszra, viszem az ételt és ott fényképezgetek.

Nincs fotózos posztom, mert nem csinálok olyan jó képeket, hogy erről oszthatnám az észt 🙂
Bent fotózok a konyhában, egy Nikon D40-esem van, ez a legolcsóbb tükörreflexes gép a piacon.
Persze sok kép készül szabadban is, mert sokat túrázunk, de az szokott is látszani. Szeretnék jobb képeket készíteni, de sajnálok beruházni egy komolyabb gépbe, annyi minden kéne még…

Kedves Eszter,

morzsázok a blogon, de nem akadtam még fotózásról szóló bejegyzésbe. Ha van ilyen, akkor esetleg eligazítanál? Ha nincs, akkor megkérdezhetem, hogy hogy megy nálad az ételfotózás? Kint vagy bent fotózol? Milyen géped van, stb….

Köszönöm
Katka

Vélemény, hozzászólás?