Kategóriák
Egyéb kategória

Zöldségtatár

A recept eredetileg a díványon jelent meg, és 10 főre szól. Talán nem a legjobb szó a tatár rá, de jobbat nem tudtam kitalálni. Vendégeknek készítettem saláta gyanánt, pereccel. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz, de annyian kérték a receptet, hogy muszáj a Fűszeresre is feltenni. Most, hogy jönnek a meleg napok, talán nem a legjobb ötlet sütni a zöldségeket, de ősszel is jó lesz.
Eperrel készült, csakhogy lassan vége az epernek, vagy nem is volt idén, a megfelelő rész aláhúzandó. Úgy gondolom sárgabarackkal is nagyon finom lenne!

Hozzávalók 10 pici adaghoz:
1 zsenge karalábé
2 ek nádcukorolívaolaj
2 közepes cukkíni
1 kisebb padlizsán
3 szál sárgarépa
5 ek lilahagyma lekvár
2 fej salotta hagyma
30 dkg eper
1 pici chili
2 lime leve
2 csokor petrezselyem
4 ek worcestershire szósz

bors

A hagyma, eper és a petrezselyem kivételével minden zöldséget külön serpenyőben, nagyon kevés olívaolajaon, nagy hőfokon, só nélkül pirítottam meg. A karalábét a cukorral karamellizáltam.
Összekevertem a zöldségeket, a hagymalekvárt, a worcestershire szószt az apróra vágott petrezselyemmel, majd sóztam, borsoztam. Egy éjszakára érdemes a hűtőbe tenni. Az epret és a és a salotta hagymát csak közvetlenül tálalás előtt kevertem bele, hogy ne törjön, és ne vegye át a zöldségek ízét.

4 hozzászólás a(z) “Zöldségtatár” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?