
Hozzávalók a csapatihoz (palacsinta sűrűségű tésztát kell kapni):
liszt
víz
só
6 “szem” sáfrány
Hozzávalók az öntethez:
1/2 csésze vöröslencse megfőzve
3 dl joghurt
só, bors
1 chili apróra vágva
2 tk garam maszala
olívaolaj
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma felaprítva
1/2 fej hagyma apró kockákra vágva
Serpenyőben szárazon megpirított fűszerek és magok:
1/2 ek fekete mustármag
2 tk koriander
1 tk római kömény
2 ek fenyőmag
1 ek tökmag
1 ek lenmag
Érdemes letakarni, mert a mustármag pattog, miközben pirul. Először a lencsét kevertem bele a joghurtba a többi hozzávalóval, az olívaolaj, és a citromlé kivételével. Megpirítottam a magokat, majd a forró serpenyőben kisütöttem a csapatikat. A rucolát összekevertem az olajjal és a citromlével, beletettem a csaptiba. 4-5 ek öntetet kanalaztam rá, majd rászórtam a magokat, félbehajtottam.

4 hozzászólás a(z) “Saláta férfiaknak” című bejegyzéshez
Köszönöm lányok! 🙂
Eszter, ez nagyon jó lehet!!
És írhatnál egy kis értekezést a pazar fotóid készítéséről is…:))
Ezt én is kipróbálom a férjemen…
Ha ez valakinek nem tetszik, az hülye! Nagyon finom lehet, mert a rukola is fűszeres, és az öntet is. Ez a lencseöntet nagyon finom lehet.