Kategóriák
Egyéb kategória

Camambert hanukára

Utolsó hanuka előtti héthez érkeztünk, legyen egy nagyon egyszerű, kezdő háziasszonyok, és háziemberek által is elkészíthető recept. Sós, ugyanis édesség már annyi, de annyi volt…
A legjobb benne azon kívül, hogy egyszerű az, hogy nem lesz napokig olajszag tőle a lakásban. Mivel félkész kóser leveles-vajas tészta Magyarországon nem kapható, ezért ez csak egy elvben kóser étel 🙂
Hozzávalók:
1 csomag mirelit vajas tészta
Fejenként egy camabert sajt
Érdemes a Pluszban kapható sajátmárkás tésztát venni, az ugyanis már lapokra nyújtva van csomagolva, még a sodrófát se kell elővenni hozzá. Ugyanitt árulnak kicsi, egyszemélyes sajtokat, én azt használtam.
A tésztalap közepére fektettem a sajtot, a tetejére egy másik tésztalapot tettem. A lelógó széleket körben lenyomkodtam, odafigyelve, hogy az olvadt sajt sehol ne tudjon kifolyni. 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt sütöttem meg.
Ha valakinek van türelme hozzá, akkor sütés előtt belenyomhat a sajtba egy aszalt szilvát, vagy bekenheti a sajtot pépesített olajbogyó krémmel.
Eredetileg a Judapesten.

8 hozzászólás a(z) “Camambert hanukára” című bejegyzéshez

szia Eszter, ugye olvasod még a régi bejegyzések kommentjét is…? tegnap kipróbáltam ezt a receptedet, de mondd, hogy kell hajtani a tésztát hogy ne folyjon ki a sajt?? nekem nem volt egy db csomagocska sem, ahonnan ne folyt volna ki 🙁 ettol függetlenül persze nagyon finom lett!
köszi, timm

Felénk nincs az említett üzletből,ezért szeretném megkérdezni,hogy kb hány dekás az egyszemélyes camambert?(én minden további nélkül megtudnék enni egymagam simán 25 dekát…gondolom):D
Egy csomag leveles tésztából hány darab készül?köszi!

Vélemény, hozzászólás?