Kategóriák
Egyéb kategória

Indiai cukkini krémleves

indiai krémleves12.jpgHiába van 32 fok délután, azért ez már nem az a kánikula. Jól esik például a meleg leves. Olyannyira, hogy már a krémlevesek ideje is eljött, egy szelet pirítóssal, vagy méginkább sajtos pirítóssal a tetejükön.
Megérkezett a legújabb vödörnyi cukkini a kertből, ahogy elnézem nem is az utolsó, de ilyenkor a töltött cukkinit már unjuk, a ratatouille viszonylag macerás egy munkanap végén, marad a leves.
Mert egy jó krémleves az előkészületekkel együtt húsz perc alatt megvan, csak jó alapanyag, és egy jó botmixer szükséges hozzá, ami valóba teljesen krémesíti a zöldségeket, nem csak ledarálja.
Mivel a cukkininek nagyon enyhe íze van, és gyakorlatilag bármilyen fűszerrel lehet kombinálni, én nem is szoktam finomkodni a fűszerezésével.
Most ez a kedvenc, lila hagymás, sajtkrémes, currys, diós. Igazi őszi, sűrű, krémes leves. Ajándék munka után!
A Kapanyélen is cukkiniznek, érdemes elolvasni, különben is a legkönnyebben termeszthető zöldség szerintem, még nekem is nagyon jól szokott sikerülni 🙂

Hozzávalók:
2 fej lila hagyma felkarikázva
5 dkg vaj
2 közepes cukkini felkockázva
1 doboz philadelphia jellegű sajtkrém
1 dl tejszín
3 dl víz
1 púpos evőkanál sárga curry paszta (esetleg por)
1 pici chili

4 ek dió apróra vágva, szárazon megpirítva

A hagymát megdinszteljük a vajon, majd rádobjuk a cukkinit. Sózzuk, hozzákeverjük a curryt és lefedve öt perc alatt megpároljuk. Rákanalazzuk a krémsajtot, a tejszínt, és nagyon alaposan pépesítjük botmixerrel. Csak annyi forróvizet öntünk mellé, hogy még kellően sűrű maradjon. Chilivel fűszerezzük, ha szükséges, utána sózzuk. Tálalásnál meghintjük dióval.

4 hozzászólás a(z) “Indiai cukkini krémleves” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?