
Hozzávalók:
20 dkg feketeszemű bab egy éjszakára beáztatva
1 kicsi, zsenge cukkíni
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
chili ízlés szerint
1 rúd fahéj
1 paradicsom konzerv
1 csokor koriander
1 tk kömény
1 tk koriander
só, bors
1/2 citrom leve
olívaolaj
A babot enyhén sós vízben puhára főztem. Olvastam valahol, hogy a fekete szemű babot úgy kell főzni, hogy egyszer felforralni, majd hagyni kihűlni. Aztán lecserélni rajta a vizet, és puhára főzni. Na, ezt most kihagytam, egyszerűen megfőztem, és kész.
A hagymát felkockáztam, megsóztam, és olívaolajon megdinszteltem. Hozzáadtam a chilit, a koriandert, a köményt, és a borsot, és a rúd fahéjat. Hozzáadtam a felkockázott cukkínit, és pár percig pirítottam. Beleszórtam a babot, ráöntöttem a paradicsomot, pár percig forraltam, majd megszórtam a friss korianderrel. A citromot csak az asztalnál nyomjuk rá.
Pitával tálaltam. Hidegen is finom.
A hagymát felkockáztam, megsóztam, és olívaolajon megdinszteltem. Hozzáadtam a chilit, a koriandert, a köményt, és a borsot, és a rúd fahéjat. Hozzáadtam a felkockázott cukkínit, és pár percig pirítottam. Beleszórtam a babot, ráöntöttem a paradicsomot, pár percig forraltam, majd megszórtam a friss korianderrel. A citromot csak az asztalnál nyomjuk rá.
Pitával tálaltam. Hidegen is finom.
4 hozzászólás a(z) “Lubiya” című bejegyzéshez
No kérem, bevásároltunk, a bab ázik, ma megfőzzük. (Fenyőmagot is vettem.:))
Köszönet a receptért, Eszter!
Sasszem Zsuzska, azok fenyőmagok 🙂
Azért nincs a receptben, mert nem is kell bele, de én dobtam rá egy párat, és jól tettem.
Eszter, mik azok a fenyőmagnak kinéző kisfehérek? Egy úszik a kanáltól jobbra, hogy jobban meghatározzam melyikre gondolok:) Köszi!
iszonyatosan jól néz ki!