Kategóriák
Egyéb kategória

Ráérős cukkini saláta

cukkini saláta4.jpgLegyen egy nap, amikor nem csinálunk semmit,DE TÉNYLEG SEMMIT, ok?
Ezt a férjem kérte, és ki is fejtette, hogy mi az a semmi: nem megyünk vendégségbe, nem találkozunk senkivel, hozzánk sem jön senki, nem dolgozunk, nem mosunk-teregetünk-vasalunk, nem megyünk szennyes tartót és mágnestáblát venni (utóbbi két nagy projektem, a legyen egy új szennyes tartó, és kell a gyerekszobába egy mágnestábla). És hasonlók.
Dávid nagymamánál piheni ki az év végi hajtást, még csütörtökön is írtak dolgozatot, így vasárnapra tényleg semmi dolgunk nem akadt. Viszont, annyira nem volt időm semmire a múlt héten, hogy a hűtő is kiürült annak ellenére, hogy szombaton nem is itthon ebédeltünk. Így meg tudtam győzni Gábort, hogy legalább grillezni menjünk el, és ahhoz muszáj bevásárolni útközben. Megígértem, hogy igyekszem céltudatosan összeszedni, amire szükségünk lehet, és nem nézelődök fél órát a sorok között. Sikerült is.
Azért némi stresszel jár, mire egy babával elindulunk egy egésznapos szabatéri programra, akinek volt már kisgyerekek, az pontosan tudja, miről beszélek: ezernyi dolgot kell vinni. Utána még összeszedtem ami a grillezéshez kellhet, igaz fogalmam se volt, hogy mi lesz a menü, így biztonság kedvéért inkább vittem magammal mindent. Közben reggelit csináltam, és mégiscsak teregettem egy kicsit, de hát nem hagyhatom a mosógépben a vizes ruhát, ugye? Végül két és fél óra múlva sikerült mindent lecipelni a kocsihoz, eszembe is jutott a múltkori komment, miszerint egy serpára lenne szükségünk egy egyszerű hússütéshez. Nem tévedett sokat a kedves kommentelő.
Van egy nagyon kedves kis grillezőhelyünk nem olyan nagyon messze Budapestől, most se volt senki, csak egy bácsi az unokájával pecázott, cseréltünk is velük csokis kekszet kárászra, aztán ők hamar hazamentek, és csak mi maradtunk, megy pár bunkó motoros és kvados, akik tényleg azt hiszik, hogy menő dolog az erdőben a lehető leghangosabban és leggyorsabban végig száguldani.
Cukkini salátát készítettünk köretnek, eléggé hasonlatos egy
tzatzikihez a húst majd holnap megírom.

cukkini saláta1.jpgHozzávalók:
0,5 l tejföl (lecsepegtetve)
2 db közepes cukkini
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 kk kakukkfű levélke (ott szedtem)
2 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
4 ek frissen reszelt parmezán
2 nagy levél zsálya

Vittem magammal muszlinkendőt, mert ezt a salátát szerettem volna elkészíteni, és szerencsére volt is ideje lecsepegni a tejfölnek, amíg mi bámultunk magunk elé és megittunk egy pohár bort. Tehát a tejfölt a kendőbe borítottam, összekötöttem a sarkait, és felakasztottam a fára lecsepegni. Két óra alatt szépen be is sűrűsödött. A cukkinit lereszeltem, lesóztam, majd kinyomkodtam. Elkevertem a többi hozzávalóval, a fokhagymát nagyon apróra vágtam a zsályát pedig hajszál vékonyra, úgy tettem bele. Parmezánt azért reszeltem bele, mert vettem a paradicsomhoz, és ha már ott volt, gondoltam el nem rontja. Isteni lett tőle!
Klassz nap volt!

cukkini saláta3.jpg

Vélemény, hozzászólás?