Kategóriák
Egyéb kategória

Saláta-zöldborsó krémleves

Eredetileg a Díványon volt olvasható ez a recept, de tegnap este, amikor hazaértünk Himodról, ahol egy nagyon jó kis hétvégét töltöttünk, csak ehhez a gyors, és finom leveshez volt kedvem. (Részeletek holnap, ma készülődök az esti ünneplésre, ugyanis ma van a hetedik házassági évfordulónk. Ez azt jelenti, hogy pont kilenc éve kezdtünk el járni egymással. Hihetetlen. Ma egyébként csak valami gyors grillezést csapunk, felavatva a legújabb grillünket, mert Dávid is jön velünk, de a napokban elmegyünk valahová vacsorázni nélküle is.) A leves jósága, hogy főzés nélkül készül, már ha más is hajlandó konzerv zöldborsót használni, mint én. Ha nem, akkor a főzést nem lehet megúszni. Egy a fontos, csak a zsenge, valóban édes zöldborsó jó a leveshez. Mondjuk nem tudom a kemény, túlérett borsót mire is lehet jószívvel használni, de mindegy is.
Hozzávalók:
1 nagy zöldborsó konzerv 1 nagy szemű fehérbab konzerv
1 marék rukola
0,5 fejes saláta
1 szál kígyó uborka
1 dl olívaolaj
0,5 l víz
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
0,5 l joghurt
só, bors
pár levélke tárkony
1 citrom leve
A rukolát, és a vékony csíkokra vágott fejes salátát meglocsom az olívaolajjal, sózom, borsozom, és egy műanyag edénybe téve folpackkal lefedve megmirózom három percig a legnagyobb teljesítményen, amíg a saláta teljesen összeesik.
A fehérbab kivételével minden hozzávalót beleteszek a turmixba, és krémesre turmixolom. Tálalás előtt teszem a babot a tányérba, és arra kanalazom a leszűrt levest.

10 hozzászólás a(z) “Saláta-zöldborsó krémleves” című bejegyzéshez

Nagyon jol néz ki de én inkáb télen megprobálom. Itt nem lehet mosst meleguen semmit enni.
Rég nem jártam erre,most körül nézek.
Gratulálok a házasági evfordulonak. Kivánom hogy elérjétek a 40 mint én 🙂

Boldog évfordulót!
Én egyszer próbáltam valami hasonló levessel várni a zuramat, hát komolyan féltem, hogy a fejemre önti!
Mi faltuk a gyerekekkel, annyira jó volt, de a teremtés koronája meg se kóstolta. Mert zöld!

Vélemény, hozzászólás?