Kategóriák
Egyéb kategória

Curry-s spenótos krumplileves

krumplileves curry2.jpg25 perc alatt kész.
Hozzávalók 6 tányérhoz:

6 szem közepes krumpli
1 fej hagyma
4 ek étolaj
1 fekete kardamom
1 ek madras curry por
1/4 citrom héja
1/2 citrom leve
4 gerezd fokhagyma
diónyi gyömbér
só, bors
2 marék bébispenót

krumplileves curry.jpg1, A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük.
2, Vízforralóban 1,2 liter vizet forralunk.
3, Egy 3 literes lábosban megfonnyasztjuk a hagymát, majd beleszórjuk a curry-t és a kardamomot és a citromhéjat. Picit pirítjuk, majd rádobjuk a krumplit, és ezzel is jól átkeverjük. 4, 4, Felöntjük a vízzel, belereszeljük a gyömbért és hozzáadjuk a fokhagymát, majd puhára főzzük a krumplit. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
5, Amikor elzártuk alatta a lángot, két merőkanálnyi sűrű lét kiveszünk, és alaposan összetörjük a krumplit benne, vagy leturmixoljuk, majd visszaöntjük. Ez ad egy kis sűrűséget a levesnek.
6, Végül belekeverjük a spenótleveleket, de ezzel már nem főzzük.
krumplileves curry3.jpg

Vélemény, hozzászólás?